Završen kurs digitalnog marketinga – Podgorica 26. i 27. septembar

kurs digitalnog marketinga podgorica

Kako primijeniti društvene mreže u poslovne svrhe i unaprijediti posao pokazali smo na dvodnevnoj obuci o digitalnom marketingu. Kurs je pohađalo tridesetak predstavnika firmi, institucija, kao i preduzetnika iz različitih branši koji su otkrili tajne društvenih mreža Facebook (Fejsbuk), Instagram, Linked In, kao i oglašavanja na Google-u. Dvodnevni kurs digitalnog marketinga održan je u hotelu Hilton 26. i 27. septembra 2019. godine, a vodili su ga Bojana Kovač Vučković, marketing strateg  i Radosav Leovac, sertifikovani Google Ads stručnjak.


Tokom prvog dana učesnici su imali priliku da se upoznaju sa društvenom mrežom Facebook i kako da je iskoriste na najbolji način. Uz mješavinu teorijskog znanja i primjera iz prakse saznali su kako da optimizuju Facebook stranicu svog biznisa, kreiraju dobar sadržaj, ali i kako da se reklamiraju na Fejsbuku. Kroz rad u grupama vježbali su kopirajting, upotrebu ključnih riječi, ali i koristili besplatne alate koji su im predstavljeni. Saznali su šta je to remarketing i retargeting, kao i koji je značaj i svrha Facebook Pixel-a.

U narednom periodu pripremamo još obuka, pratite naš sajt i naloge na društvenim mrežama.


Bojana Kovač Vučković

Drugi dan obuke posvećen je Instagramu, Linked In-u i Google Ads-u. Stručnjak za marketing Bojana Kovač Vučković objasnila je značaj i upotrebu Linked In-a kako u lične, tako i u poslovne svrhe. Učesnicima je pokazala kako da optimizuju profil, kakva treba da bude profilna, a kakva naslovna fotografija, ali i kako da se oglašavaju na ovoj društvenoj mreži. Sertifikovani stručnjak za Google Ads Radosav Leovac polaznike kursa o digitalnom marketingu upoznao je sa Google reklama i demonstrirao pokretanje Google Search kampanje.

Učesnike obuke najviše je interesovala društvena mreža Instagram. Kovač Vučković objasnila je važnost username-a (korisničkog imena) kao i fotografije, a pogotovo opisa ili biografije stranice. Bilo je riječi i o nagradnim igrama na Instagramu i alatkama za proglašenje pobjednika. Posebnu pažnju Bojana Kovač Vučković posvetila je hashtag strategiji koja je, prema njenim riječima, izuzetni značajna za pronalazak novih pratilaca, praćenje trendova, ali i reklamiranje.


Svi učesnici obuke dobili su i besplatni e-book sa korisnim alatima za digitalni marketing, članstvo u zatvorenoj Fejsbuk grupi, kao u besplatne konsultacije u narednih šest mjeseci.

Dvodnevni kurs digitalnog marketinga pohađali su predstavnici Crnogorske komercijalne banke, Lovćen banke, Square nekretnina, Dom home nekretnina, Century 21 Domus, oglašivača Patuljak, portala Kolektiv, NVO Mladiinfo Montenegro, Salona ljepote Šarm, Studija Synthesis, Crnogorskog narodnog pozorišta, marketing agencije Media-Monkeys, kao i firmi INA Crna Gora, Page doo, Eurogum doo, Veletex, Geo Max Group, Auto kuća BaneB, očna ordinacija Borović, Mikro-Mont doo.